U bent hier

U bent hier

Mariasteen en Dominiek Savio maken samen houten kerstbomen

Mariasteen en Dominiek Savio maken samen kerstbomen

Medewerkers van Mariasteen en leerlingen van het Secundair Onderwijs Dominiek Savio hebben samen houten kerstbomen gemaakt. Dit na een oproep binnen Mariasteen om een alternatief te zoeken voor de gewone kerstbomen.

Het is een jaarlijkse gewoonte in Dienstencentrum GID(t)S om de kerststemming te verspreiden over al haar vzw’s. Overal op het domein worden dan kerstbomen geplaatst door de groendienst van Mariasteen, één van de vzw’s binnen de groep. Dit neemt echter veel tijd in beslag. Ook is er een steeds terugkerende aankoopkost.

Bart Decloedt, eindverantwoordelijke Research & Development binnen Mariasteen, kwam met het voorstel om houten kerstbomen te maken. Elke boom is 1.60 m hoog en 1m breed. De bomen zijn inklapbaar en zullen jaarlijks opnieuw gebruikt worden.

Mario Pitteman, productieleider van de houtafdeling, zette zijn schouders onder dit idee. Hij werkte dit uit en legde contacten met Chris Lievrouw, leerkracht houtbewerking in Dominiek Savio, met de vraag of hij dit met zijn leerlingen kon maken. De leerlingen brachten het project tot een goed einde.