U bent hier

U bent hier

Leerlingen houden zwerfvuilactie!

Op dinsdag 16 mei hielden de leerlingen van OV2, samen met die van OV1-kasteel, terug een zwerfvuilactie. We werden allemaal in groepjes verdeeld. Elk groepje kreeg een andere locatie om zwerfvuil te rapen. Mijn groepje ging naar het bos aan ‘Hoeve Ter Kerst”.

Diep in het bos vonden we een hele hoop schoenen (zeker een vijftigtal paar) en kleren. We hebben die kleren en schoenen in een kruiwagen gedaan en naar de werkplaats van het onderwijs gebracht – waar al het afval (gesorteerd) verzameld werd. Iedereen trok grote ogen toen ze de hoop kleren en schoenen zagen liggen.

Tijdens een schooljaar hebben we meerdere zwerfvuilacties. Tijdens onze vorige tocht vonden we vier autobanden en ook poppen. (Gauthier).

We houden een zwerfvuilactie om het vuilnis rondom school overal op te rapen. We vonden vooral veel blikjes (PMD) en veel papiertjes. Niettegenstaande we een zwerfvuilactie altijd heel plezant vinden, is het toch teleurstellend dat mensen zoveel vuiligheid op straat gooien, terwijl er veel vuilnisbakken staan (Kitana).